TheartofbeingYOURSELF

individueel werk

TheartofbeingYOURSELF: individueel werk 

Veel mensen zoeken iemand voor individuele begeleiding; niet iemand die ze bemoedert of bevadert, niet iemand die zegt hoe het moet of wat beter is, maar iemand die jouw helpt jouw eigen, unieke weg te vinden.

We gaan ervan uit dat ook jij zelf in staat bent om jouw eigen antwoorden te formuleren.

En dat je behoefte ligt bij iemand die je helpt te zien waar jij in de aanpassing bent gegaan, waar jij jeZELF hebt verlaten.

Wij zijn er voor JOU!

 

Misschien herken je dat wel: dat jij jezelf hebt aangepast aan buiten, aan anderen, aan je ouders, aan je partner, aan je werkgever, aan wat dan ook. Die aanpassing is vaak een vorm van overleving op een situatie van vroeger, van het kleine gewonde kind.

Die aanpassing doet vaak pijn of verdriet en uit zich in relatieproblemen, ongezonde seksualiteit, frustratie en boosheid, depressie en verdriet, gevoelens van zinloosheid, problemen op je werk, een slechte gezondheid en lichamelijke klachten.

Bij ons staat in de individuele begeleiding de bevordering van AUTONOMIE centraal: Ten diepste ben je in staat om zelf te gaan onderscheiden wat er speelt in jouw leven, hoe je op een bepaalde manier je maniertjes hebt gevonden om te overleven en hoe je deze patronen kunt gaan doorbreken.

We ondersteunen jou in dit proces.

We werken, individueel zowel online via Zoom als in onze eigen praktijkruimte in het Centrum van Utrecht: “Your Space”.

We werken trauma-bewust, dat wil zeggen met besef van hoe ‘toen&daar’ doorwerkt in het ‘hier&nu’.

Heel veel van onze ervaringen in het hier-en-nu hebben hun basis in ervaringen van toen-en-daar: Tijdens je kind-zijn ben je voor een wezenlijk deel gevormd. De meeste mensen hebben in hun (vroege) jeugd veel pijn (trauma) opgelopen. Die pijn heeft geleid tot een voor jouw specifieke manier van doen en laten, van overleven, van slim omgaan met pijnlijke plekken. De pijn is opgeslagen in je lijf.

Onze methodiek, op basis van de trauma-theorie en de trauma-methodiek van Franz Ruppert (IOPT, Identity-oriented Psychotrauma Therapy) maakt dat zichtbaar en dus ook hanteerbaar.

In IOPT is het werken met wat verborgen in onszelf ligt, essentieel. We werken met resonantie van innerlijke delen in opstellingen. Zo kun je zicht krijgen op wat in ons verborgen ligt. En alles dat aan het licht komt, kan zich transformeren.

Franz Ruppert (en ik ook!) werkt, heel simpel, met het onderscheid tussen gezonde innerlijke delen, trauma-delen die we het liefst zo ver als mogelijk van ons vandaan houden en overlevingsdelen. Deze overlevingsdelen zijn onze bewuste overlevingsstrategieën geworden en deel van onze ‘identiteit’.

De methodiek van Franz Ruppert is ontwikkeld om jeZELF beter te kunnen leren kennen, in je gezonde stukken, je overlevingsdelen en je trauma-stukken. Deze methodiek, op basis van ‘interaktieve-zelf-resonantie” biedt een handreiking om jeZELF te kunnen ontmoeten, met alles wat zich in jou manifesteert, bewust en onbewust. Zo kun je ook nieuwe antwoorden gaan geven voor jezelf.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en agenda

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en agenda

Voor
The Art of Being YOU

Je hebt je succesvol ingeschreven. Klik op de bevestigingslink die je in je e-mail ontvangt

Share This