Mannenwerk: TheartofbeingaMAN

TheartofbeingaMAN 

TheartofbeingaMAN gaat over thuiskomen bij jeZELF als MAN, over in contact komen met jouw authentiek MAN-zijn.

Veel mannen zijn het contact met zichZELF behoorlijk kwijtgeraakt: jeZELF als de plek van kracht, van zelfvertrouwen, van heldere koers, van innerlijke rust en tevredenheid.

MAN-zijn is vaak sterk verbonden met aanpassing aan hoe het hoort, hoe het goed zou zijn, aan anderen, aan je partner, aan de samenleving, aan plaatjes, aan goede voorbeelden. Veel mannen zijn verstrikt geraakt in het leven naar alle verwachtingen en zelfs eisen van buiten. Zo verlies je het contact met jeZELF, met je Essentie.

Dat uit zich ook in je relatie met je partner en kinderen, in (geen of slechte) seksualiteit, in uitputting, in moedeloosheid, in ziekte, een negatief zelfbeeld, in sleur of verslavingen, gebrek aan vertrouwen of perspectief en burn-out.

Bij TheartofbeingaMAN vind JIJ zelf weer jouw authentieke kern en ontmoet je alles wat daarvoor in de weg staat.

Als we authentiek MAN-zijn, staan we stevig op eigen benen en leven we in verbinding met onsZELF en met de mensen om ons heen en met Moeder Aarde. Dat is werkelijke vrijheid en authenticiteit. 

 

Trauma

Ook met mannen werk ik traumabewust, en vooral vanuit IOPT (Identity Oriented Psychotrauma Therapy).

Trauma is grotendeels onderbewust en verborgen en toch heeft het grote invloed op ons leven.

Trauma komt primair voort uit de relatie met onze moeder, tijdens de eerste 1000 dagen van ons leven.

Als je je niet van bewust wordt van de (hechtings)relatie met je moeder, dan blijf je in wezen het jongetje, de zoon van je moeder.

MANNENwerk gaat ook over het doorbreken van deze oude (hechtings)patronen je jeZELF als autonome en authentieke MAN ontdekken.

Zo kun je jeZELF gaan leven als MAN.

 

 

Wat is mannenwerk?  

 

Mannenwerk is mensenwerk, maar dan speciaal voor mannen. TheartofbeingaMAN is 

  • een ontmoetingsplaats voor bewuste en nieuwsgierige mannen die willen groeien in autonomie;
  • een plek voor persoonlijk onderzoek, voor reflectie op je MAN-zijn en het delen daarvan met andere mannen;
  • een provocatie om jou als man, uit de tent te lokken, om tevoorschijn te komen in je authentieke mannenkracht;
  • een plek om jezelf opnieuw uit te vinden, te ontspannen in je mannelijke essentie en om los te laten wat je vroeger heeft gediend;
  • een gelegenheid om jeZelf te kunnen gaan ervaren in contact met de wilde natuur in jou, je eigen en unieke diepe grond, je Ziel;

Mannenwerk is traumawerk

“Het leven wordt vooruit geleefd en achteruit begrepen.” (S. Kierkegaard)

In het mannenwerk werken we vanuit een trauma-perspectief: De meeste problemen die we in ons leven ontmoeten kennen hun grond in hele oude patronen. Dat zijn vaak onbewuste patronen die zijn ontstaan in de jongste jeugd. Ze zijn opgeslagen in ons lijf. Later zijn we er verhalen bij gaan maken, overtuigingen, redeneringen en hebben we onze gedragingen verder “geperfectioneerd”. We hebben er onze identiteit van gemaakt: we denken dat we zo zijn, maar vaak is het alleen maar een aanpassing of zelfs verstrikking.

We zijn geinspireerd door de trauma-theorie en de trauma-methodiek van Franz Ruppert (IOPT, Identity-oriented Psychotrauma Therapy). Hierin is het werken met wat verborgen in onszelf ligt, essentieel. We werken met resonantie van innerlijke delen in opstellingen. Zo kun je zicht kunnen krijgen op wat in ons verborgen ligt. En alles dat aan het licht komt, kan zich transformeren.

Franz Ruppert werkt, heel simpel, met het onderscheid tussen gezonde innerlijke delen, trauma-delen die we het liefst zo ver als mogelijk van ons vandaan houden en overlevingsdelen. Deze overlevingsdelen zijn onze bewuste overlevingsstrategieën geworden en deel van onze ‘identiteit’. 

De methodiek van Franz Ruppert is ontwikkeld om jeZELF beter te kunnen leren kennen, in je gezonde stukken, je overlevingsdelen en je trauma-stukken. Deze methodiek, op basis van ‘interaktieve-zelf-resonantie” biedt een handreiking om jeZELF te kunnen ontmoeten, met alles wat zich in jou manifesteert, bewust en onbewust. Zo kun je ook nieuwe antwoorden gaan geven voor jezelf.

Mannenwerk is compassiewerk

Door meer zelfkennis te ontwikkelen kunt je groeien in autonomie, in zelfvertrouwen, in zelfcompassie en in het vinden van jouw eigen antwoorden. Bovendien kun je zo de oude pijn zachter maken en helen zodat ze niet meer die dwingende invloed heeft op jouw leven die ze altijd heeft gehad. Zo kun je ook meer van je waarachtige ZELF gaan leven. Mannenwerk vraagt om compassievolle houding naar jezelf en naar je broeders.

Mannenwerk is natuurwerk

Mannenwerk nodigt je uit verder te zakken in je eigen diepe grond, je essentie. In de wilde natuur, in de buitenlucht, in contact met je eigen lichaam, kun je makkelijker je eigen schilden laten zakken, je maskers afzetten, je overleving ontmaskeren en weer terugkeren naar je eigen kern, jouw Ziel, jouw Zelf, jouw essentie. Daarom werken we veel met de natuur en de elementen.

Samen op Avontuur 

Naast individueel MANNENwerk ga ik ook met groepen mannen op pad.

Broederschap, het samen zijn met mannen, biedt een heldere spiegel voor jou als MAN.

BUITEN in de natuur is de ideale context voor BINNENwerk: de wilde natuur is een spiegel van onze eigen wilde natuur.

In het groepswerk zullen we het contact met jeZELF vooropzetten; daar kun je over delen met je broeders.

Ons doel van het groepswerk is om je eigen perspectief ruimer te kunnen maken, verder te kunnen kijken en je verbonden te weten van het WEB-of-LIFE.

Brotherhood

Doorgaande MANNENgroep, maandelijks op vrijdagavond. We beginnen altijd met een heerlijke vegan maaltijd.

We werken elke keer met een nieuw en relevant thema voor mannen.

We gebruiken verschillende werkvormen en streven, lichaamsgericht, naar een groter bewustzijn over MAN-zijn.

We gaan ervan uit dat we allemaal een rugzak hebben en krijgen meer zicht op onszelf via IOPT en ZELFontmoeting.

We delen over ons leven en onze ervaringen als MAN.

Je neemt een abonnement voor minimaal een jaar (12 vrijdagavonden), met de intentie om langer verbonden te blijven.

Walking Home (start 31 AUG)

TheartofbeingaMAN (Walking Home) is een MANNENgroep die

* van de ZOMER naar de WINTER loopt;

* verbinding wil helpen herstellen van alles wat we hebben afgesplitst, weggestopt of ontkend;

* verbinding zoekt met (1) jeZELF, (2) je broeders en (3) moeder Aarde;

* BINNENwerk (persoonlijk) met BUITENwerk (in en met de natuur) combineert;

* Het kompas is: “zo BINNEN, zo BUITEN”;

* alle elementen (Aarde, Water, Lucht en Vuur) omarmt;

* jou ondersteunt om je eigen geïnspireerde, bezielde en belichaamde koers te vinden.

Winterweek (22 feb-28 feb '25)

TheartofbeingaMAN (Winterweek) is een uitdagende en avontuurlijke winter bezinningsweek op sneeuwschoenen voor MANNEN in de bergen:

Terug naar je ware natuur en een met Moeder Natuur!

We gaan (opnieuw) van 22 feb. tot 28 feb. 2025 naar de Oostenrijkse Alpen (Bregenzerwald).

Deze winter bezinningsweek is voor mannen die BUITENwerk (op sneeuwschoenen in de bergen) met BINNENwerk (zijnswerk) willen verbinden.

Ga je mee de bergen in?! Om jezelf weer terug te vinden; lekker actief; verbonden met broeders, heerlijk eten, sauna, rust.

Dit is een all-inclusive week, vol-pension en inclusief technisch materiaal.

Zomerweek (21- 28 juli '24)

TheartofbeingaMAN (Summerweek) is een uitdagende en avontuurlijke zomer mannenweek in de Oostenrijkse Alpen: hoog-alpien (3500+) over sneeuw en ijs.

Terug naar je ware natuur en 1 met Moeder Natuur!

We gaan dit jaar van 21 tot 28 juli 2024 opnieuw naar de Sulzenauhütte in Oostenrijk.

We doen BINNENwerk en BUITENwerk: Buiten in de natuur gaan we de uitdaging van de bergen aan en tegelijkertijd in onze binnenwereld het avontuur aan.

Ga je mee de bergen in?! Om jezelf weer terug te vinden; lekker actief; verbonden met broeders, heerlijk eten, wilde natuur.

Dit is een all-inclusive week, vol-pension en inclusief technisch materiaal.

Individuele begeleiding  

In de individuele begeleiding weet je wat je krijgt: Rens Meijkamp.

Ik reis met je mee, maar jij houdt het stuur van je eigen leven ZELF in handen.

Ik geef individuele begeleiding, zowel online, als in mijn eigen praktijkruimte in het Centrum van Utrecht: “Your Space”.

Dat is een plek om je eigen ruimte van jouw eigen leven in te gaan nemen.

 

Wie is Rens (MAN)

Ik ben Rens Meijkamp (1967) en heb al een hele reis gemaakt: Van oorsprong ben ik een gepromoveerd ingenieur Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. Na een loopbaan als consultant en als manager bij grote gemeentelijke organisaties/ systemen, heb ik mij verder gericht op het individuele ‘mensenwerk’. Mijn nieuwsgierigheid, mijn leergierigheid en bereidheid tot onderzoek zijn een belangrijke bron en motor voor mij geweest.

Als ik al “iets” ben, dan ben ik een onderzoeker: Nieuwsgierig, gefascineerd door het leven, “life-as-an-inquiry, ontdekking, grondig, de onderste steen boven. Het leven op aarde is een unieke gelegenheid om het leven zelf ook te ontdekken en ten volle te kunnen ervaren.

Na een grote persoonlijke crisis in 2012 (midlife), waarin ik ging scheiden en mijn vaste baan verloor, heb ik het roer omgegooid. Ik werd ondernemer van/in mijn eigen leven: Hoe kan ik weer voluit gaan leven en gaan doen waarvoor ik ben geboren?

Toen ik “Soul without Shame” van Byron Brown las, kreeg ik weer meer gevoel voor mijn eigen essentie en wat ik wil doen. Vanuit een langdurig en magisch leer- en ontwikkelingsproces ontstond mijn praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie, traumatherapie en psychoseksuele begeleiding.

Mijn eigen diepste beweging is die van levensangst naar levenslust. Voor mij is de sleutel om terug te keren naar mijn lijf en het omarmen van mijn sexualiteit.

“The central practice is to return to your experience of yourself in this moment. As you learn to know yourself each moment with curiosity and openness, you allow the process of self-discovery to open new doors.” (B. Brown)

Ik heb ook persoonlijk ontdekt dat oude patronen die ontstaan zijn in reactie op oude pijn (trauma), je leven sterk bepalen. Ze voorkomen het contact met je diepste essentie. In het ontmoeten van je eigen pijn vind je de poort naar verlichting en bevrijding. Ik spreek uit eigen ervaring: Vanuit mijn geschiedenis is het (uit)leven van mijn kracht, mijn MANNENkracht beladen met schuld en schaamte. Door niet meer mijn moeder te verwijten, maar deze delen in mijzelf te vinden, kon ik nieuwe wegen gaan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en agenda en ontvang het gratis E-book voor Zelfontmoeting

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en agenda en ontvang het gratis E-book voor Zelfontmoeting

Voor
The Art of Being YOURSELF

 

Je hebt je succesvol ingeschreven. Klik op de bevestigingslink die je in je e-mail ontvangt

Share This