TheartofbeingaMAN

TheartofbeingaMAN 

TheartofbeingaMAN gaat over thuiskomen bij jeZELF als MAN, over in contact komen met jouw authentiek MAN-zijn.

Veel mannen zijn het contact met zichZELF behoorlijk kwijtgeraakt: jeZELF als de plek van kracht, van zelfvertrouwen, van heldere koers, van innerlijke rust en tevredenheid.

MAN-zijn is vaak sterk verbonden met aanpassing aan hoe het hoort, hoe het goed zou zijn, aan anderen, aan je partner, aan de samenleving, aan plaatjes, aan goede voorbeelden. Veel mannen zijn verstrikt geraakt in het leven naar alle verwachtingen en zelfs eisen van buiten. Zo verlies je het contact met jeZELF, met je Essentie.

Dat uit zich ook in je relatie met je partner en kinderen, in (geen of slechte) seksualiteit, in uitputting, in moedeloosheid, in ziekte, een negatief zelfbeeld, in sleur of verslavingen, gebrek aan vertrouwen of perspectief en burn-out.

Bij TheartofbeingaMAN vind JIJ zelf weer jouw authentieke kern en ontmoet je alles wat daarvoor in de weg staat.

Als we authentiek MAN-zijn, staan we stevig op eigen benen en leven we in verbinding met onsZELF en met de mensen om ons heen en met Moeder Aarde. Dat is werkelijke vrijheid en authenticiteit. 

 

Trauma

Ook met mannen werk ik traumabewust, en vooral vanuit IOPT (Identity Oriented Psychotrauma Therapy).

Trauma is grotendeels onderbewust en verborgen en toch heeft het grote invloed op ons leven.

Als je je er niet van bewust wordt, zal het jouw hele leven vormen.

Door trauma te onderzoeken en aan het licht te brengen, kan het verzachten en integreren.

Zo kun je jeZELF leven.

 

 

Wat is mannenwerk?  

 

Mannenwerk is mensenwerk, maar dan speciaal voor mannen. TheartofbeingaMAN is 

  • een ontmoetingsplaats voor bewuste en nieuwsgierige mannen die willen groeien in autonomie;
  • een plek voor persoonlijk onderzoek, voor reflectie op je MAN-zijn en het delen daarvan met andere mannen;
  • een provocatie om jou als man, uit de tent te lokken, om tevoorschijn te komen in je authentieke mannenkracht;
  • een plek om jezelf opnieuw uit te vinden, te ontspannen in je mannelijke essentie en om los te laten wat je vroeger heeft gediend;
  • een gelegenheid om jeZelf te kunnen gaan ervaren in contact met de wilde natuur in jou, je eigen en unieke diepe grond, je Ziel;

Mannenwerk is traumawerk

“Het leven wordt vooruit geleefd en achteruit begrepen.” (S. Kierkegaard)

In het mannenwerk werken we vanuit een trauma-perspectief: De meeste problemen die we in ons leven ontmoeten kennen hun grond in hele oude patronen. Dat zijn vaak onbewuste patronen die zijn ontstaan in de jongste jeugd. Ze zijn opgeslagen in ons lijf. Later zijn we er verhalen bij gaan maken, overtuigingen, redeneringen en hebben we onze gedragingen verder “geperfectioneerd”. We hebben er onze identiteit van gemaakt: we denken dat we zo zijn, maar vaak is het alleen maar een aanpassing of zelfs verstrikking.

We zijn geinspireerd door de trauma-theorie en de trauma-methodiek van Franz Ruppert (IOPT, Identity-oriented Psychotrauma Therapy). Hierin is het werken met wat verborgen in onszelf ligt, essentieel. We werken met resonantie van innerlijke delen in opstellingen. Zo kun je zicht kunnen krijgen op wat in ons verborgen ligt. En alles dat aan het licht komt, kan zich transformeren.

Franz Ruppert werkt, heel simpel, met het onderscheid tussen gezonde innerlijke delen, trauma-delen die we het liefst zo ver als mogelijk van ons vandaan houden en overlevingsdelen. Deze overlevingsdelen zijn onze bewuste overlevingsstrategieën geworden en deel van onze ‘identiteit’. 

De methodiek van Franz Ruppert is ontwikkeld om jeZELF beter te kunnen leren kennen, in je gezonde stukken, je overlevingsdelen en je trauma-stukken. Deze methodiek, op basis van ‘interaktieve-zelf-resonantie” biedt een handreiking om jeZELF te kunnen ontmoeten, met alles wat zich in jou manifesteert, bewust en onbewust. Zo kun je ook nieuwe antwoorden gaan geven voor jezelf.

Mannenwerk is compassiewerk

Door meer zelfkennis te ontwikkelen kunt je groeien in autonomie, in zelfvertrouwen, in zelfcompassie en in het vinden van jouw eigen antwoorden. Bovendien kun je zo de oude pijn zachter maken en helen zodat ze niet meer die dwingende invloed heeft op jouw leven die ze altijd heeft gehad. Zo kun je ook meer van je waarachtige ZELF gaan leven. Mannenwerk vraagt om compassievolle houding naar jezelf en naar je broeders.

Mannenwerk is natuurwerk

Mannenwerk nodigt je uit verder te zakken in je eigen diepe grond, je essentie. In de wilde natuur, in de buitenlucht, in contact met je eigen lichaam, kun je makkelijker je eigen schilden laten zakken, je maskers afzetten, je overleving ontmaskeren en weer terugkeren naar je eigen kern, jouw Ziel, jouw Zelf, jouw essentie. Daarom werken we veel met de natuur en de elementen.

Samen op Avontuur 

Introductie in groepswerk
Broederschap
Binnenwerk en buiten werk
In contact met jeZELF
Jouw broeders
De natuur
Als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg

Brotherhood

Hier komt dan de tekst

Individuele begeleiding  

Individuele begeleiding: Introductie in individuele begeleiding
Sessie online en in mijn eigen praktijkruimte in het Centrum van Utrecht: Your Space.

Psycho-sociale begeleiding
Als je niet lekker gaat in je leven, op je werk, je gezin of in je sociale omgeving. Conflicten, stroeve contacten, eenzaamheid of verslaving. We gaan samen op zoek naar onderliggende oorzaken en nieuwe wegen.
Hier komt tekst
Psycho-seksuele begeleiding
Als je rondloopt met vragen of problemen op het vlak van seksualiteit. Lichaam en geest en ziel zijn niet te scheiden. Ze manifesteren zich
Hier komt tekst
Lichaamsgerichte psychotherapie
Lichaamsgerichte psychotherapie is heel goed.
Hier komt tekst
Trauma Therapie
Ik werk op basis van het framework van Franz Ruppert.
Hier komt tekst
IOPT: ZELFontmoeting
De grote vraag is: wie ben ik?
Hier komt tekst
beingYOURSELF begeleiding
Als jij jezelf kunt leven, ben je tevreden en gelukkig
Hier komt tekst
beingaREALMAN begeleiding
Veel mannen zoeken naar waarachtig MAN-zijn.
Hier komt tekst
WALKING HOME
In de natuur kom je in contact
Hier komt tekst
Relatiebegeleiding
Als man kun je jezelf terugvinden en ook jezelf verliezen in een relatie.
Hier komt tekst

Wie is Rens (MAN)

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en agenda

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en agenda

Voor
The Art of Being YOU

Je hebt je succesvol ingeschreven. Klik op de bevestigingslink die je in je e-mail ontvangt

Share This