GriefDance (najaar’20) 6 avonden DANSEN met rouw om voluit te kunnen leven

GriefDance: dansen met en door de rouw, om voluit te kunnen leven!

Rouw is een “full-body experience.”

GriefDance is een creatie van TheartofbeingYOU.nl en TheartofbeingaMORTALBEING van Rens Meijkamp en Mariska van Veenen

Om na verlies en afscheid het leven weer met open hart toe te kunnen laten, zal je eerst moeten rouwen.

Rouwen doen we niet alleen bij een verlies door de dood. We rouwen ook bij een verlies door scheiding, van gezondheid, werk, een ideaal of je land van herkomst; Pijn en heimwee om dat wat niet was, niet is en nooit meer komen zal.

Door de rouw vol te nemen, kunnen we in het verlies ook oogsten dat wat ons deze ontmoeting heeft gebracht. Zo kan er in de diepe rouw ook weer licht geboren worden. En zo kunnen we ons weer leren te verbinden met het leven en alles wat ons daarin roept.

Rouwen vraagt om getuigen, een kring van mensen die aanwezig willen zijn en ons willen ontmoeten in het verlies. Omdat in de kring van mensen er ogen zijn en aanwezigheid is die ons helpt onszelf te dragen.

Martin Prechtel zegt dat alle echte rouw ook een vorm is van vreugdebetoon mits we alle liefde en alle pijn kunnen laten bestaan. Omdat in de rouw ook weer de liefde voelbaar en zichtbaar wordt van alles wat was. En zo kunnen we die liefde nog dieper integreren in ons lijf.

Want als we niet rouwen en maar doorhollen naar het volgende contact verlaten we een stuk van onszelf. We vergeten de oogst van het verlies en zijn steeds minder vol aanwezig in het NU.

GriefDance is voor iedereen die voller wil leven, die via dans en beweging ruimte en tijd wil maken voor de achterkant van liefde.

We werken in een groep van maximaal 16 deelnemers, met sharings, inquiries, rituelen, lichaamswerk en vooral met dans als expressie van wat in ons lijf leeft. Stapje voor stapje zullen we door de verschillende lagen van rouw, verlies en verlies van connectie heen bewegen.

Kom de verliezen in je lijf eren in de aanwezigheid en in de draagkracht van een groep van getuigen. Laat jezelf bewegen door de emotionele, fysieke en spirituele landschappen van rouw. Alle soorten van verlies zijn welkom.

Je hebt geen danservaring nodig.

Kernwoorden zijn: rust, verdieping, vertraging, respect, belichaming en vertrouwen.

GriefDance is een serie van 6 workshopavonden op de dinsdagavond, steeds van 19 tot 22 uur:
22 september 2020
6 oktober
27 oktober
10 november
24 november
8 december

EARLY BIRD TICKETS t/m 01/09/2020 voor 250 euro; na 01/09/2020 275 euro

22 september @ 19:00
19:00 — 22:00 (3h)

Your Space in De Bilt

Mariska, Rens