26 – 10 | Zweethut-ritueel (TheartofbeingaMAN)

Ik nodig je uit voor een ZWEETHUT-ceremonie op 26 oktober 2024 in Groenekan, nabij Utrecht.

De ZWEETHUT-ceremonie is een oeroud ritueel om

  • je te verbinden met jezelf en om je innerlijk op te schonen en te helen;
  • je met broeders (en soms ook zusters) te verbinden, mensen zoals jij en ik, ieder met unieke vragen en een uniek pad;
  • je te verbinden met moeder natuur, de elementen, met dat wat groter is en die verbondenheid ook diep te kunnen ervaren.

 

Concreet: De ZWEETHUT is gemaakt van wilgentaken en wordt bedekt met wollen dekens. Het is een aardedonkere ruimte waarin je, ongekleed, direct op de aarde zit.

Tijdens de ceremonie zullen we roodgloeiende stenen de hut inbrengen en deze overgieten met water. Zo kom je in contact met hitte en stoom en duisternis.

We zitten in 4 rondes voor langere tijd in de hut voor een innerlijke reis. We roepen de 4 windrichtingen en de 4 elementen aan, we delen wat er in ons omgaat, we zijn stil met onszelf, we zingen en we zijn in contact met dat wat groter is, de Spirits en onze voorouders.

Tussen de rondes door gaat de deur open om nieuwe stenen naar binnen te brengen en de frisse wind haar werk te laten doen.

In de ZWEETHUT gaan we als het ware terug de baarmoeder in, de baarmoeder van de Aarde, om een bewustzijnsverruimende ervaring aan te gaan. Moeder Aarde ondersteunt ons op onze innerlijke reis; ze ontvangt onze zware energie, dat wat wij los mogen laten, en transformeert deze. Zo kunnen we geheeld, herboren en opgeladen de hut weer uitkomen.

De ZWEETHUT is een helende ruimte, op mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel niveau. De ceremonie raakt je, daar waar je nog niet thuis bent en meer aandacht naar toe mag. Delen in het donkerte maakt intiem en zacht and vol compassie. Zo komt alles dat in je binnenwereld verborgen ligt, aan het licht.

Het ZWEETHUT-ritueel is fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel transformerend en grensverleggend.

Als de cirkel weer rond is, kruipen we de hut weer uit om de wereld opnieuw te ontmoeten. We koelen af, ruimen op, en ronden de ceremonie af met een gezamenlijke maaltijd.

 

THEMA voor 26 oktober 2024 

De ZWEETHUT is een oeroude en krachtige ceremonie die we organiseren we vanuit een collectief thema. Daar binnen kun je jij jouw eigen vorm vinden:

NIEUWE VERBINDING

  • We kunnen ons dieper verbinden met onsZELF, onze liefde, onze passie, ons lot en ons pad dat we gaan.
  • We kunnen ons dieper verbinden met onze broeders en zusters, onze medemensen, met hen die voor ons hebben geleefd en na ons zullen leven.
  • We kunnen ons dieper verbinden met moeder Aarde, die ons voedt en de ruimte biedt om te leven en al het leven  mogelijk maakt.

De nieuwe verbinding is voor iedereen anders en is een antwoord op hoe je vroeger, ooit, uit verbinding bent gegaan.

 

PRAKTISCH voor 26 oktober 2024

Hieronder lees je alle informatie die je nodig hebt ter voorbereiding voor het ZWEETHUT-ritueel. Als je na het lezen nog vragen hebt: stel ze gerust!

De ceremonie wordt geleid door Rens Meijkamp

Je bent welkom bij deze ceremonie op zaterdag 26 oktober a.s. in Groenekan.

We beginnen om 10:00 uur met inloop vanaf 9.30. Kom alsjeblieft op tijd.

We zijn te gast op het terrein van de familie Copijn, Groenekanseweg 90, 3737 AH Groenekan. Je parkeert je auto op de Vijverlaan, om de hoek.

We zullen starten in een grote kring met een welkom, introductie en korte kennismaking met elkaar en met het programma van de dag.

Na de kennismaking bedekken we de hut met dekens en bereiden we de vuurplek voor, door hout te hakken en te zagen.

Nadat we de stenen ceremonieel op de vuurstapel hebben geplaatst en het vuur in het hout hebben gebracht, trekken we ons terug en bereiden we ons innerlijk voor op de zweethut.

Dan, als de stenen roodgloeiend zijn, gaan we de hut in en geven we ons over aan de krachten van de duisternis, Moeder Aarde, de elementen en de Spirits.

In vier ronden zijn we samen in de hut; daarna ruimen we samen op en eten gezamenlijk rond het vuur. We eten zowel bij de lunch als het avondeten gezamenlijk: potluck!

Het is raadzaam de dag voor de hut veel thee of water te drinken en te stoppen met tabak en alcohol.

Een zweethut doe je op eigen verantwoordelijkheid. Heb je twijfels over je eigen (fysieke, emotionele of mentale) draagkracht, neem dan van tevoren even contact op.

Ter voorbereiding kun je alvast contact maken met je intentie waarmee je de zweethut in wilt gaan.

 

MEENEMEN

Je neemt mee voor deze dag:

o   2 à 3 handdoeken

o   Een omslagdoek of badjas

o   kleding en schoenen voor buiten (houd weerbericht in de gaten)

o   dierbaar krachtvoorwerp (sieraad, steen)

o   evt. tabak om te offeren, salie om te smudgen

o   drum, ratel als je hebt

o   fles water en evt thermoskan thee

o   potluck: lekker [vegetarisch] eten om te delen voor lichte lunch (fruit/salade) en na de hut (brood/humus/hartige taart/salade…) [Wij zorgen voor een grote pan soep]

o   tabak, salie voor de vuurhoeders

Heb je nog vragen, bel (06 – 15083230) of mail ons gerust.

AHO!

26 oktober @ 10:00
10:00 — 20:00 (10h)

Your Space Groenekan

Rens Meijkamp

INSCHRIJVING